MENÜ

Könymustra
.

Könyvmustra - Könyvajánló


Barátok Verslista

Képzeld el Irodalmi folyóirat


"2007. végén a Verslista vezetője úgy döntött hivatalossá teszi a Képzeld el c. folyóiratot. Ezáltal olyan kiadót keresett akinek volt folyóiratkiadási engedélye is. A választás az eddigi nyomdára, a győri Palatia Kiadó és Nyomda Kft-re esett. Megkértük a lapindítási engedélyt is, így 2007 novemberétől a Palatia Kiadó hivatalos irodalmi folyóirata lett a Képzeld el. A folyóirat alapító-főszerkesztője: Baranyai Attila. A folyóirat továbbra is a verslistás írásoknak ill. a pályázatos írásoknak ad helyet. Mivel tagjainknak több nyomtatott megjelenési lehetőséget szerettünk volna adni, valamint örültünk volna, ha tagjaink több kiadványt kapnának 2008 évben a tagságukért, ezért arra gondoltunk, hogy az évi 1-2 szám helyett jó lenne minimum 4-5 számot megjelentetni majd 2008 évben. Erre az NKA folyóirat támogatási pályázatán is pályáztunk - sajnos nem sikerült nyernünk. Viszont a 4-5 számnak anyagi vonzatai is vannak, amit önerőből sajnos nem tudtunk megvalósítani. Itt jött az ötlet: írjunk ki olyan nyílt pályázatokat, amiket bárki indulhat (az is aki listatag és az is aki nem) - legyen egy nagyon minimális nevezési díj, viszont a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt írások kapjanak díjat, ill. azok jelenjenek meg a folyóirat adott számában. Így a nyomdaksg.-et is ki tudjuk fizetni - tagjaink is megjelenhetnek (ha a zsűri ezt úgy ítéli meg) - a folyóiratunk színvonala is bizonyos mértékben nő - és tagjaink ingyen juthatnak hozzá a folyóirat 1-1 számához.

A fentiek alapján írtuk ki első ilyen nyílt pályázatunkat TÉL témakörben, amire téllel kapcsolatos verseket vártunk. A pályázatra 38 fő 85 verse érkezett be. Ezekből válogattunk a 2008/01-es téli számunkba."

A folyóirat borítóin Szabolcsi Erzsébet csodálatos téli fotói láthatók! A folyóiratban alkotói közelkép van Szabolcsi Erzsébet költőtársunkkal, valamint Csöreginé Baranyai Anita téli kalendáriuma is elolvasható, a téli versek mellett.


A folyóirat szerzői:
Csontos Márta, Ábrahámné Ágnes, Nagy Erzsébet (Pendzsi), F. Bozó Éva, Dobler Anita, Szabó K. M., Bodó Cs. Gizella, Szabolcsi Erzsébet, Serfőző Attila, Bagi Istvánné, Kovács Károly, Geisz László, Molnár J. Bálint, Kátai Hedvig, Bajnóczi Piroska, Kamarás Klára, Viemann László, B. Bodolai Anna, Ódor György, Bíró Pál Tibor, Debreczeni Ákos, Hanyecz István, Szabóné H. Anna, Puruczki Dániel, Dalkóné M. Mária, Rovnyai Imréné, Bagi Zita, Szabó Katalin Zs., Sarlós Erzsébet, Csontos Márta, Csatlós András, Ódor György, Szabó Gitta, Adorján Balázs, Váradi Andrea, Necz Dániel, Steinné G. Katalin, Bagi Istvánné, Körösné E. Anna, Kalmár Dániel.A fenti - A5-ös méretű, 60 oldalas - kiadvány 400 Ft-os áron megrendelhető megrendeles@verslista.hu


A szerzők további írásai a http://portal.verslista.hu címen érhetők el.

 

 

Hírek

Asztali nézet