MENÜ

Könymustra
.

Könyvmustra - Könyvajánló


Bartátok Verslista: Irodalom Feketén Fehéren

 

 

 

Irodalom Feketén–Fehéren – irodalmi folyóirat

köszöntő és ajánló az új irodalmi laphoz


Köszöntelek, kedves Olvasó, aki kezedbe veszed az „Irodalom Feketén–Fehéren” címmel jegyzett új irodalmi lap 2009/01.-es és 2009/02.-es számát! (Internetes változat: http://feketen-feheren.poeta.hu)

A lapot  a Barátok Verslista – fáradhatatlan – alapítója, vezetője, Baranyai Attila ”képzelte el”, s indította útjára azzal az elgondolással, hogy még egy lehetőséget teremtsen a megjelenésre mindazok számára, akik nem rendelkeznek könyvnyi terjedelmű írással, akik szeretnék nyomtatásban látni eredetileg íróasztalfióknak szánt munkáikat, vagy nincs lehetőségük önálló kötet megjelentetésére.

S bár mindent megtett, hogy érveit elküldje a szélrózsa minden irányába, talán a mai gazdasági helyzet miatt, talán bizonytalanságból, talán félve az „ítélettől”  az utolsó pillanatig nem volt jelentkező, hogy önállóan megtöltse a folyóiratot, így a lapengedély s az indítással járó minden munka már-már veszendőbe ment.

S ezt a befektetett munkát sajnálva arra gondoltam,  hogy annyi pletykalap, reklámújságnak nevezett szenny tölti meg a világot, hogy miért épp az ne kapjon lehetőséget, ami  esetleg ennél jóval többet ad sok embernek, esetleg örömet szerez egy kis csapatnak, egy családnak, az egyénnek.

„Építs egy házat, ültess egy fát, nevelj egy gyermeket, írj egy könyvet, s nem éltél hiába.” - szól a görög bölcsesség.

Az Irodalom Feketén–Fehéren nem könyv, hanem egy negyvenoldalas folyóirat, amely azonban az először megjelenő szerzőnek igazi könyv-élményt jelenthet. Az anyagi ráfordítást  is visszakapja olyan formában, hogy ajándékozhatja ünnepekre, kedvességből, viszonzásképpen mások kedvességéért. S akkor már megérte.

Ahogy a lap szinte egyetlen nap alatt összeállt, már meg is érkezett az első két jelentkező, így valószínűleg a következő számok is meg fognak születni.

A megjelenésről az alapító-főszerkesztő minden fontos információt elmond, én e sorokkal  csak „jó utat”, „hosszú életet”  kívánok ennek a lapnak, úgy is, mint első bemutatkozója, s úgy is, mint jövőbeni olvasója.

Találkozzunk e lapban egymással minél többen, a szerzők és az olvasók oldaláról is!

A folyóirat iránti érdeklődéseket a folyoirat@poeta.hu címen várjuk!

Hasznos időtöltést kívánok: Bodó Csiba Gizella szerkesztő

A folyóirat eddig megjelent számai:

2009/01 – Bodó Csiba Gizella írásaival

2009/02 – Gere Irén írásaival


A 40-40 oldalas A5-ös folyóiratok a VPM és a Verslista közös kiadásában jelentek meg.

A folyóiratok ára 500 Ft/pld. A kiadványok a megrendeles@vpm.hu címen rendelhetők meg.

 

Hírek

Asztali nézet