MENÜ

Könymustra
.

Könyvmustra - Könyvajánló


Arany Mária: A nagy találkozás

 

 

Műfaj:novella

 

A novella, a két főszereplő, Anna és Zoltán találkozását mutatja be a maga jellegzetes és sajátos módján. Szerelmük, életük egy meghatározott és fontos szakaszában bontakozik ki, amikor már a változás elkerülhetetlenné válik ebben a monoton, de mégis rohanó világban. Monoton, mert nem történik semmi figyelemre méltó egyikük életében sem, viszont rohanó, mert mindig, mindenkinek, minden körülmények között meg akarnak felelni és ez sok időt, és energiát vesz el az életükből. A XX. század egyik legmagasabb szintű és érzelmekben, élményekben, fordulatokban gazdag, - a féltékenység határain belül, az emberi életet felkavaró és ezzel egy időben az emberiség egyre bonyolultabbnak tűnő, de mégis az egyszerű megoldás felé vezető - novellája.
"Az utcán a siető emberek sokaságában feltűnt egy különösen csinos, gyönyörű szép nő. Fekete hosszú kabátjában, a zöld szeméhez és fehér bőréhez illő szinte majdnem fehér kalapjában, világoskék sáljában, rövid szoknyában és kicsit bohókás kockás harisnyájában, amely néha ki-kivillant hosszú kabátja alól és térdig érő hosszú szárú csizmájában szinte repült a boldogságtól."
"Egyszer csak hatalmas fékezés hallatszott. Egy nagy csattanás és… a nagy fekete autóból hirtelen kiugrott egy magas, jóvágású férfi és odarohant az utcán fekvő nőhöz. Ő volt az, aki követte, Zoltán.
- Anna!- kiáltott fel. A nő csukott szemmel feküdt a hóval belepett, alatta jeges úton mozdulatlanul. Az ajándékok szanaszéjjel repültek az autó körül...."

 

A Kiadvány ára: 1250 Ft + postaköltség

A kiadvány megrendelhető az alábbi e-mailcímen: aranym36@gmail.com

 

Hírek

Asztali nézet